Wednesday, November 24, 2010

It's your turn!!

Salam perjuangan.. hari ini hari ketiga peperiksaan SPM berlangsung. Ini bermakna, hari ketiga juga adik lelaki saya berjuang memuntahkan segala ilmu yang diperolehi.. Sejak akhir-akhir ini, soleh jugak dia ye.. nak exam la katekan. 


Adik lelaki saya ni misteri jugak kadang2.. selalu kalau ujian bulanan atau peperiksaan kat sekolah, mesti dapat keputusan yang tidak memberangsangkan. Tapi bila peperiksaan besar, alhamdulillah pasti cemerlang. Biasalah, lelaki kan kuat main. Mase dia UPSR dulu, setiap kali peperiksaan, mesti berderet gred D dan E. tapi keputusan UPSR sebenar, dpat 5A. Arwah abah sangat gembira sampaikan menitis air mata. Sebab waktu 2, saya pula menduduki PMR dan mendapat 9A. Kami berdua dapat hadiahkan abah sesuatu sebelum abah pergi buat selamanya.. =(

Masa adik saya ni PMR, macam biasa la, setiap kali exam, cantik je slip die.. semua C, D, E. Surat amaran pindah sekolah pun dah berapa banyak kali dapat memandangkan dia bersekolah di sebuah sekolah terkenal, tapi exam sebenar, alhamdulillah dapat 6A 2B.. ok la tu kan.. hurm..

Apa2pun, semoga dia dapat buat yang terbaik dan mencipta kemisterian lagi untuk SPM kali ini walaupun peperiksaan bulanan selalu dapat teruk jugak.. Dalam hidup dia, bola sepak je dia tahu. Semoga berjaya diucapkan kepada Mohd Anuar bin Jumahir... satu-satunya adik lelaki saya.. =) Now, it's your turn. Buat yang terbaik. Jangan jadi mcm kak nanie, tersungkur masa SPM, x dapat nak pi blaja oversea... sob.. sob.. tapi blaja kat Malaysia pun ok what! hehe.. 

~All da best dari kami sekeluarga buat adikku~


1 comment:

... said...

salam..moga beliau beroleh kecermelangan :) ameen..